Dalai Lama: Succesorul meu ar putea fi o femeie, atâta timp cât este drăguţă

21

Liderul spiritual exilat al budismului tibetan Dalai Lama, a declarat vineri, într-un interviu acordat cotidianului italian Corriere della Sera, că succesorul său ar putea fi, în premieră, o femeie. Dar a adăugat că aceasta ar trebui să fie „foarte, foarte plăcută” și cu „o față frumoasă”, relatează DPA.

„Desigur, spun de ani de zile că, dacă circumstanțele vor fi adecvate, o femeie Dalai Lama ar putea fi mai utilă slujirii lui Buddha Dharma”, a spus actualul purtător al titlului de Dalai Lama, în vârstă de 78 de ani, aflat în vizită în Toscana din 10 iunie.

„O femeie Dalai Lama cu o față urâtă nu ar servi prea mult acestui scop”, a comentat Dalai Lama, potrivit Corriere della Sera.

Întrebat în interviu despre Papa Francisc, el a spus că îl vede pe pontiful catolic ca pe un om angajat să îi facă pe oameni sinceri, cinstiți și deschiși, aplaudând decizia acestuia de a-l concedia pe Franz-Peter Tebartz-van Elst, care în martie anul acesta și-a pierdut poziția de episcop al orașului german Limburg după ce s-a descoperit că a cheltuit 31 milioane de euro pentru renovarea reședinței sale oficiale.

„Ca păstor al Bisericii propovăduiești umilința, dar trăiești în lux? Papa a considerat aceasta drept o contradicție, o ipocrizie: să predici un lucru și să practici altceva. Acest Papă urmează învățăturile cu determinare și transparență și îl admir”, a spus Dalai Lama.

Întrebat despre convertirea la budism a unor celebrități precum Richard Gere, Sharon Stone și Sting, liderul spiritual al acestei religii a spus că oamenii suferă de o „mare confuzie” după ce „își schimbă credința”.

„Dacă cineva este într-adevăr atras de budism, eu le spun: ‘Gândiți-vă cu atenție, acesta nu este un moft ‘. Dacă acea persoană conchide, în cele din urmă, că este cu adevărat potrivită pentru el sau ea, este liber să se convertească”, a mai spus Dalai Lama. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata