Datele de identificare a peste un milion de carduri erau disponibile sâmbătă pe o bază de date on-line

29

Datele de identificare a peste un milion de carduri din întreaga lume erau disponibile sâmbătă pe o bază de date on-line, relatează The Independent.

În schimbul unei taxe de înregistrare de doar 20 de dolari, oricine putea accesa numerele, datele de expirare şi numele înscrise pe mai mult de un milion de carduri, alături de numele, adresele şi chiar numerele de telefon ale proprietarilor lor.

Existenţa Bestvalid.cc a fost prima dată semnalată de către publicaţia The Times, care a alertat Agenţia Naţională de Combatere a Infracţionalităţii şi parlamentarii britanici, însă aceasta era încă accesibilă online sâmbătă.

După înregistrarea printr-un nume de utilizator şi o parolă, The Independent a reuşit să acceseze baza de date în câteva minute.

Site-ul acesteia arată obişnuit, cu o secţiune de întrebări frecvente, cu reguli, termeni contractuali şi „ştiri„, cu toate că „produsele” sale sunt departe de a fi unele obişnuite.

Utilizatorii pot alege carduri în funcţie de ţară, bancă, nume, dată de expirare, oraş şi cod poştal la preţuri modice, „corespunzătoare calităţii materialului”, aşa cum indică site-ul.

O căutare rapidă a ţărilor de unde provin cardurile indică state precum SUA, China, Grecia, Argentina, India, Taiwan, Danemarca, Bahamas, Australia şi Zimbabwe.

Pentru Regatul Unit, căutarea a relevat 84.570 rezultate, dintre care 78.318 de carduri de debit, 6.239 carduri de credit şi câteva carduri cu plata amânată (charge cards).

The Times a descoperit în baza de date detalii bancare ale unui fost consilier principal al reginei, dar şi ale unor doctori, avocaţi, bancheri şi alţi profesionişti.

Potrivit The Independent, site-ul ar funcţiona din luna iunie a anului trecut.

Domeniul de internet „.cc” este codul de ţară pentru Insulele Cocos, un teritoriu australian din Oceanul Indian, cu doar 600 de locuitori. Potrivit relatărilor, domeniul de internet este utilizat de mai multe cluburi de ciclism, de biserica catolică şi de alte biserici creştine, dar şi de Republica Turcă a Ciprului de Nord, recunoscută doar de către Turcia. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News