David Bowie, într-o imensă frescă murală ce va fi realizată la Varşovia

David Bowie, unul dintre cei mai celebri muzicieni din ultimele decenii, dispărut recent (în 10 ianuarie), nu a cântat niciodată la Varşovia, însă capitala Poloniei intenţionează să îi aducă un omagiu dedicându-i o imensă pictură murală, a anunţat o asociaţie culturală, menţionată joi de AFP.

Stacja Muranow, asociaţie socio-culturală prezidată de ziarista şi scriitoarea Beata Chomatowska, a organizat un concurs pentru alegerea unui proiect şi a unui realizator al picturii, căreia i-a fost rezervat un loc pe o clădire de şapte etaje.

Chiar dacă David Bowie nu a susţinut niciun concert în Polonia, Varşovia se consideră legată de artist pentru că în 1976, în timpul unei opriri tehnice a trenului Paris-Moscova, cântăreţul s-a plimbat şi a cumpărat un disc cu melodii folclorice poloneze din care s-a inspirat apoi pentru piesa „Warszawa” de pe albumul „Low”, lansat în anul următor.

Rezultatul concursului urmează să fie anunţat în 10 martie.

David Bowie, care a murit la două zile după ce împlinit 69 de ani şi şi-a lansat ultimul album, intitulat „Blackstar”, a primit multe omagii în toată lumea. La Londra, în cartierul Brixton, unde se adună fanii pentru a cinsti memoria cântăreţului aproape de locul în care s-a născut, există o imensă pictură murală ce îi este consacrată. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata