Debarcarea aliaţilor în Normandia: Franţa „nu va uita niciodată ceea ce datorează SUA”

Franța ‘nu va uita niciodată ceea ce datorează Statelor Unite ale Americii’, a declarat vineri președintele francez Francois Hollande, la o ceremonie desfășurată la cimitirul american din Colleville-sur-Mer, în Normandia, cu ocazia celei de-a 70-a aniversări de la Debarcarea aliaților la 6 iunie 1944, relatează France Presse.

‘Astăzi celebrăm o dată memorabilă în istoria noastră când cele două popoare s-au unit în luptă, aceea pentru libertate’, a declarat Hollande în cadrul unei ceremonii comune cu președintele Barack Obama.

La rândul său, președintele american a apreciat vineri că plajele din Normandia în 1944 au fost ‘cap de pod al democrației’ și victoria aliaților în cel de-al Doilea Război Mondial a ‘modelat securitatea și bunăstarea’ pentru viitor.

‘Plaja din Omaha. Normandia. Acestea au fost cap de pod al democrației’, a afirmat Obama, într-un discurs susținut la cimitirul american Colleville, unde își dorm somnul de veci aproximativ 10.000 de soldați americani. Cimitirul cu vedere la mare este teritoriu american. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata