Deputaţii francezi au adoptat o lege în privinţa manechinelor prea slabe

22

Deputații francezi au adoptat joi, 17 decembrie, o lege care își propune să combată folosirea unor manechine prea slabe în lumea modei, transmite AFP.

Textul adoptat prevede că desfășurarea activității de model va fi condiționată de existența unui certificat medical care să ateste că „starea de sănătate a manechinului, evaluată îndeosebi în privința indicelui de masă corporală (IMC)’. Orice încălcare a acestui articol se pedepsește cu șase luni de închisoare și 75.000 de euro amendă.

Într-o versiune anterioară, textul menționa impunerea unui nivel minim al IMC pentru a lupta împotriva unei siluete prea subțiri. Această măsură nu mai figurează însă în textul final.

Deputații au aprobat și un articol care prevede ca fotografiile în care aspectul corporal este modificat „pentru a retușa sau subția silueta” să fie însoțite de mențiunea „fotografie retușată”.

Între 30.000 și 40.000 de persoane, adolescente în 90% din cazuri, suferă de anorexie mentală, una din patologiile psihiatrice cu cele mai înalte rate de mortalitate, încheie AFP. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News