„Doggy bags”, obligatorii în restaurantele cu peste 180 de porţii de mâncare pe zi din Franţa

18

Toate unitățile de alimentație publică în care se servesc peste 180 de porții de mâncare pe zi sunt obligate de acum să le propună clienților să ia acasă ceea ce nu au consumat, în ambalaje create în acest scop și numite de obicei „doggy bags”, relatează directmatin.fr. Măsura face parte dintr-un plan mai vast de reducere cu 50% a risipei alimentare.

Practica este obișnuită în țările anglo-saxone, de unde provine termenul „doggy bags”, cu referire la pretextul invocat de clienți la plecarea din restaurant: resturile de la masă ar fi bune pentru câinele de acasă. În Franța însă mentalitățile sunt diferite și foarte puțini clienți îndrăznesc să solicite un astfel de ambalaj, fie pentru că sunt stânjeniți, fie că se tem să nu fie prost văzuți.

Pentru a-i ajuta să facă acest pas, guvernul a decis să-i oblige pe proprietarii de restaurante să le propună sistematic clienților să ia acasă, într-un ambalaj special, mâncarea neconsumată. Măsura decurge dintr-o lege împotriva risipei alimentare adoptată de Adunarea Națională în luna decembrie, executivul dorind să generalizeze aceste inițiative pentru a scădea la jumătate risipa alimentară până în 2025. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: benedictridge.com


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News