Doi dintre cei mai căutaţi terorişti ai ETA au fost arestaţi în Mexic

20

Poliţia mexicană, în colaborare cu cea spaniolă, i-a arestat în oraşul Puerto Vallarta pe Juan Jesús Narváez Gońi şi Itziar Alberdi Uranga, incluşi pe lista Uniunii Europene a celor mai căutaţi terorişti, transmite luni Europa Press.

Cei doi au fugit din Spania în urmă cu mulţi ani, după destructurarea unui comando al ETA foarte activ, ai cărui membri au ajuns să comită 18 atentate într-un singur an.

Pe numele lui Juan Jesús Narváez Gońi au fost emise cinci ordine internaţionale de arestare pentru omucidere, tentativă de omor sau furt cu violenţă. Î

n plus, Ministerul spaniol de Interne îi atribuie un atentat din 1982 şi altul cu maşină-capcană în 1984. El a fost identificat drept unul dintre teroriştii care în 1991 au împuşcat într-un magazin din Barcelona doi agenţi de poliţie.

Itziar Alberdi Uranga a făcut parte dintr-un comando din Madrid între 1987 şi 1990. Pentru această perioadă, forţele de ordine îi atribuie participarea la numeroase acţiuni teroriste. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata