Două minore din Franţa, inculpate pentru că au ameninţat pe Facebook că vor comite un atentat

Două minore de 15 şi 17 ani au fost inculpate în Franţa pentru că au ameninţat pe internet că vor comite un atentat într-o sală de concerte din Paris, la patru luni de la atacul de la Bataclan, a declarat sâmbătă, 12 martie,  o sursă judiciară, citată de AFP.

Prezentate vineri unui judecător specializat pe antiterorism, cele două au fost inculpate pentru asociere cu răufăcători în legătură cu o operaţiune teroristă, a precizat sursa citată.

Cea mai tânără a fost plasată în arest preventiv, iar cea de 17 ani — sub control judiciar, conform cererii parchetului.

Patru adolescente, care au făcut schimburi de mesaje pe reţeaua de socializare Facebook în care afirmau că voiau să comită un atentat, au fost reţinute miercuri de anchetatori ai Direcţiei Generale pentru Securitate Internă (DGSI). Două dintre ele au fost eliberate.

Anchetatorii le suspectează pe tinere că au plănuit un atentat care viza o sală de concerte pariziană.

Ele au afirmat că voiau să comită atentate „asemănătoare cu cele de la 13 noiembrie”, a explicat o sursă din cadrul poliţiei.

La acest moment se pare că era vorba doar de o intenţie, pentru că parchetul nu a descoperit nicio armă sau substanţe de natură explozivă.

Două dintre tinere, surori, nu s-au întâlnit niciodată cu celelalte două, care nici ele nu se cunoaşteau. Toate patru locuiau „în oraşe diferite”, conform sursei din cadrul poliţiei.

La 13 noiembrie, comandouri de jihadişti au comis mai multe atacuri la Paris, dintre care unul asupra sălii de spectacole Bataclan, unde 90 de persoane au fost ucise, iar altele asupra unor terase de baruri şi restaurante şi în apropiere de Stade de France. Aceste atentate, cele mai sângeroase din istoria Franţei, s-au soldat în total cu 130 de morţi şi sute de răniţi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata