După abdicare, Regele Juan Carlos va fi comandant în rezervă al forţelor armate

Regele Juan Carlos al Spaniei va fi comandant în rezervă al forțelor armate, după ce miercuri, 18 iunie, va promulga legea abdicării pe care o dezbate în aceste momente Senatul spaniol, după cum a afirmat marți ministrul spaniol al apărării, Pedro Morenés, citat de EFE.

„Va avea parte de același statut și tratament ca orice militar în rezervă”, a declarat ministrul Morenés pe durata vizitei făcute trupelor spaniole din Dakar. „Pentru că este soldat, cu funcția de comandant, regele va trece de mâine în rezervă”, a precizat ministrul spaniol, explicând că regele Juan Carlos va putea purta uniforma, ca oricare alt militar în rezervă.

În momentul în care va intra în vigoare abdicarea Regelui Juan Carlos, fiul lui, viitorul rege Felipe al VI-lea, va fi comandantul forțelor armate spaniole. Joi, 19 iunie, la ora locală 9.30, regele Juan Carlos îi va da fiului său banderola comandantului forțelor armate, după care acesta din urmă va merge în legislativ, la ceremonia proclamării și întronării simbolice. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata