EBay spune că este deschis să accepte criptomonede în viitor, explorând NFT-urile

EBay Inc este deschis posibilității de a accepta în viitor criptomonedele ca și formă de plată și caută modalități de a obține jetoane nefungibile (NFT) pe platforma sa, a declarat compania.

Un număr din ce în ce mai mare de companii au început să accepte monedele virtuale ca formă de plată, luând o clasă de active care fusese evitată de instituțiile financiare majore în urmă cu câțiva ani, un pas mai aproape de a deveni mainstream.

Tesla Inc acceptă deja bitcoin ca plată pentru mașinile sale electrice, în timp ce gigantul plăților PayPal, anul trecut a început să le permită clienților să cumpere, să vândă și să dețină criptomonede folosind portofelele sale online.

„Ne uităm întotdeauna la cele mai relevante forme de plată și vom continua să evaluăm acest lucru în viitor. Nu avem planuri imediate, dar (criptomoneda) este ceva pe care o urmărim”, a transmis eBay într-o declarație pentru Reuters.

Într-un interviu acordat CNBC, directorul executiv Jamie Iannone a spus că acceptarea monedei virtuale este o opțiune la care se uită compania.

EBay, care a dezamăgit investitorii cu o prognoză slabă de profit în al doilea trimestru săptămâna trecută, a declarat că se uită la un „număr de modalități” de a intra în spațiul NFT.

NFT-urile, un tip de activ digital care există pe un blockchain, au explodat în popularitate anul acesta, lucrări de artă NFT vândându-se cu milioane de dolari și muzicieni precum grupul de rock Kings of Leon care le-au îmbrățișat pentru ultimul lor album.

„Explorăm oportunități cu privire la modul în care le putem activa (NFT) pe eBay într-un mod ușor”, a spus Iannone la CNBC.
„Tot ce este de colecționat a fost pe eBay de zeci de ani și va continua să fie în următoarele decenii.”

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata