Ed Sheeran, dat în judecată pentru plagiat

Popularul artist britanic Ed Sheeran a fost dat în judecată în SUA pentru presupusa plagiere a cântecului său de succes „Photograph”, informează postul de televiziune american CBS, citat de EFE.

Compozitorii Martin Harrington şi Thomas Leonard, autorii cântecului „Amazing”, pe care l-a interpretat Matt Cardle în debutul său discografic „Letters” (2011), au prezentat denunţul în faţa unui judecător din Los Angeles argumentând că piesa lui Sheeran prezintă „similitudini izbitoare” cu cântecul lor.

Compozitorii au argumentat că ambele cântece împărtăşesc „39 de note identice” la refren şi au pretins 20 de milioane de dolari pentru presupusa plagiere.

Cântecul „Photograph”, compus de Johnny McDaid şi Ed Sheeran şi care face parte din al doilea album al cântăreţului britanic intitulat „X” (2014), este unul dintre marile hituri ale tânărului artist.

Piesa şi videoclipul postat pe Youtube au depăşit 200 de milioane de vizualizări, în timp ce pe platforma cu plată online Spotify cântecul a fost descărcat de peste 400 de milioane de ori. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: facebook.com/ Ed Sheeran

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata