Edward Snowden, autorizat să rămână încă trei ani în Rusia

20

Fostul agent al CIA Edward Snowden a fost autorizat să rămână încă trei ani în Rusia, unde el se află din vara anului trecut, a anunțat joi la Moscova avocatul său Anatoli Kucerena.

Edward Snowden, care a dezvăluit amploarea supravegherilor americane în lume, ‘a obținut dreptul de reședință pentru trei ani’ pe teritoriul rus, începând cu data de 1 august, a precizat avocatul în cadrul unei conferințe de presă, după cum relatează AFP.

Noul regim acordat lui Snowden îi va permite acestuia să și călătorească în străinătate de aici înainte, a mai indicat Kucerena.

Fostul consultant al Agenției americane pentru securitate națională (NSA) a obținut la 1 august 2013 un azil provizoriu de un an în Rusia.

Avocatul său a solicitat pe lângă autoritățile ruse prelungirea dreptului său de ședere în Rusia.

Snowden, care nu a participat la conferința de presă a avocatului său, trăiește într-un loc păstrat în cel mai mare secret de la sosirea sa în Rusia. Kucerena a promis că, de îndată ce va apărea cea mai mică ocazie, clientul său va putea ține o conferință de presă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata