Egipt: Liderul Frăţiei Musulmane şi alţi 36 de islamişti – condamnaţi la închisoare pe viaţă

Un tribunal egiptean a condamnat sâmbătă, 5 iulie, la închisoare pe viață pe liderul Frăției Musulmane, Mohammed Badie, și pe alți 36 de membri ai acestei organizații, pentru violențele produse anul trecut după destituirea președintelui Mohammed Morsi, relatează DPA și AFP.

Aceeași instanță a confirmat pedeapsa capitală în cazul altor 10 islamiști, dintre care mai mulți au fost judecați în contumacie pentru violențele survenite în iulie 2013 și soldate cu moartea a două persoane la Qalioub, în delta Nilului.

Printre cei condamnați sâmbătă la închisoare pe viață figurează predicatorul islamist Safwat Hegazy, doi foști miniștri din timpul regimului Morsi și doi foști parlamentari membri ai Frăției Musulmane.

Mohammed Badie, aflat în închisoare și urmărit în justiție pentru diverse acuzații legate de activitatea Frăției Musulmane, a fost deja condamnat la moarte în alte două procese judiciare.

După destituirea președintelui Mohammed Morsi la 3 iulie 2013, autoritățile egiptene au fost acuzate constant de utilizarea justiției drept mijloc de represiune politică. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata