Egiptul a cumpărat 60.000 de tone de grâu din România

23

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt a anunțat, sâmbătă, că a cumpărat 180.000 de tone de grâu din Rusia și România pentru a produce pâine la prețuri subvenționate, informează Reuters.

 GASC este responsabilă pentru achizițiile strategice de grâu în numele statului egiptean, cel mai mare importator mondial de grâu.

Ministrul egiptean al Aprovizionării, Khaled Hanafi, a precizat că Egiptul a cumpărat 120.000 de tone de grâu din Rusia și 60.000 de tone de grâu din România la un preț mediu de 207,34 dolari pe tonă. Grâul urmează să fie livrat Egiptului în perioada 11 — 20 noiembrie.

Khaled Hanafi a subliniat că rezervele strategice de grâu domestic și importat pentru producția de pâine subvenționată sunt suficiente până la mijlocul lunii martie a anului următor. Hanafi a adăugat că se efectuează inspecții la porturile de livrare pentru a se asigura că sunt îndeplinite termenii contractelor cu privire la calitate și validitate.

Egiptul cumpără în mod frecvent grâu din România. În total, GASC a cumpărat în acest sezon o cantitate de peste 1,20 milioane tone de grâu din România. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News