Eliberarea Crimeii – principala condiţie a oricăror discuţii cu Rusia

Problema eliberării Crimeii este principala condiţie ce va fi pusă de Ucraina în orice negocieri cu Federaţia Rusă, a declarat luni preşedintele interimar ucrainean Oleksandr Turcinov, citat de agenţia de presă Interfax-Ukraina.

‘Din păcate, Federaţia Rusă continuă ocuparea Republicii Autonome Crimeea şi prin aceasta face un pas înapoi de la forma de rezolvare a conflictului prin negocieri. Suntem gata să negociem, dar vreau să spun că problema eliberării Crimeii de sub ocupaţie este chestiunea care va fi abordată, înainte de toate, în orice negocieri. Toate celelalte aspecte sunt secundare’, a subliniat Turcinov.

El şi-a exprimat încrederea că ocuparea peninsulei Crimeea de către forţele ruse şi retragerea militarilor ucraineni din Crimeea reprezintă o ‘situaţie temporară’. Până în prezent, Rusia nu a dat niciun semn că ar dori să plece din peninsula din Marea Neagră, pe care a alipit-o la mijlocul lunii martie teritoriului său, generând cea mai gravă criză în relaţiile cu Occidentul de la sfârşitul războiului rece. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata