Emiratele Arabe Unite se asociază cu iSpace-ul japonez pentru a trimite roverul pe Lună în 2022

15

Compania de explorare lunară iSpace va transporta un rover din Emiratele Arabe Unite (EAU) pe Lună în 2022, a declarat compania miercuri, în timp ce EAU presează pentru o expansiune rapidă a activității de explorare spațială pentru a-și diversifica economia.
EAU își folosește programul spațial pentru a-și dezvolta capacitățile științifice și tehnologice și pentru a-și reduce dependența de petrol.

Prima sondă interplanetară a statului golfului și a lumii arabe a intrat pe orbita lui Marte în februarie. Acum trimite date despre atmosfera și climatul marțian.

Rashid lunar rover va fi proiectat în întregime de Emiratis. Emiratele Arabe Unite intenționaseră inițial să o trimită în spațiu până în 2024.

Compania japoneză iSpace, înființată în 2010, își propune să ofere transport comercial către Lună cu o misiune mai largă de a încorpora în cele din urmă Luna în economia Pământului.
Lansarea în 2022 va fi prima misiune de acest tip a iSpace și va folosi o rachetă Falcon 9 de la SpaceX a lui Elon Musk, care va fi lansată din Florida.

Centrul spațial Mohammed Bin Rashid din Dubai (MBRSC) va construi roverul Rashid. Va rămâne pe Lună după finalizarea colectării datelor, a declarat managerul Misiunii Lunare Emirates Hamad al-Marzooqi.

Racheta SpaceX va livra un lander iSpace pe orbita lunii. Landerul se va propulsa pe suprafața lunii, iar roverul din Emiratele Arabe Unite va ieși apoi din lander și va pleca pentru a explora, a declarat fondatorul și CEO iSpace Takeshi Hakamada.

Landerul va purta, de asemenea, o baterie proiectată de compania japoneză NGK Spark Plug 5334.T pentru a fi testată în mediul lunar.
Misiunea lunară face parte din viziunea mai largă a statului Golfului pentru o așezare pe Marte până în 2117.

Conform acordului, iSpace a declarat că va furniza Misiunii Lunare Emirates comunicații prin cablu și energie în timpul fazei de croazieră și comunicații fără fir pe Lună.

EAU a lansat un program spațial național în 2017 pentru a dezvolta expertiza locală. Populația sa de 9,4 milioane, dintre care majoritatea sunt lucrători străini, nu are baza științifică și industrială a marilor țări care au programe spațiale.

Hazza al-Mansouri a devenit primul Emirati din spațiu în 2019 când a zburat la Stația Spațială Internațională. În această săptămână, EAU au selectat prima femeie arabă care s-a antrenat ca astronaut.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata