Epidemia de Ebola: 128 de noi cazuri de îmbolnăvire şi 56 de decese în ultimele două zile

19

În ultimele două zile au fost raportate 128 de noi cazuri de febră hemoragică provocată de virusul Ebola și încă 56 de decese în cele patru țări vest-africane afectate de această epidemie, Guineea, Liberia, Sierra Leone și Nigeria, a anunțat miercuri Organizația Mondială a Sănătății (OMS),citată de agențiile internaționale de presă.

OMS a publicat și ultimul bilanț al epidemiei, numărul total al cazurilor confirmate, probabile sau suspecte ajungând la 1.975, iar cel al deceselor — la 1.069.

Epidemia de febră hemoragică a izbucnit în luna martie în Guineea, de unde s-a extins treptat în celelalte trei state menționate.

Virusul Ebola se transmite rapid prin contactul cu fluidele corporale, sânge, lichide biologice ori țesuturi ale persoanelor ori animalelor infectate. Simptomele bolii sunt hemoragii, vomă și diaree și nu există niciun tratament.

Virusul a fost izolat pentru prima dată în anul 1976 în Zair, actuala Republică Democrată Congo, luând numele unui râu din această țară. Epidemiile anterioare, toate pe continentul african, au avut o rată a mortalității de până 90%, însă cea actuală este cea mai gravă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata