Eurovision 2015: Suedia, Norvegia, Slovenia şi Israel au fost favoritele fanilor în a doua semifinală

23

Suedia, Norvegia, Slovenia și Israel au fost favoritele fanilor în cea de a doua semifinală, de joi seara, a Eurovision Song Contest, care se desfășoară la Viena în această săptămână, scrie agenția DPA .

Cântărețul suedez Mans Zelmerlow, cotat în acest an drept cel mai popular competitor pentru finala concursului de către fan cluburile care susțin acest eveniment, și-a apărat prin prestația sa de joi seară poziția în topul pariurilor pe care o deținea în ultimele zile.

El și-a acompaniat cântecul „Heroes” cu unul dintre cele mai creative showuri prezentate în concurs, făcând uz din plin de efecte de scenă high-tech care în mod aparent fuzionau cu imaginile animate din fundal.

Duo-ul Sloveniei numit ‘Maraaya’ a produs un spectacol captivant, care a inclus dans însoțit de o vioară imaginară, iar tânărul interpret în vârstă de 16 ani Nadav Guedj din Israel a prezentat singurul cântec cu adevărat „dance’ al serii, ‘Golden Boy’, care a primit o reacție entuziastă din partea publicului, scrie DPA.

Balada interpretată de Elnur Huseynov din Azerbaidjan s-a numărat printre cele 10 melodii cele mai populare în rândul cluburilor de fani ai concursului Eurovision, fiind aleasă pentru a concura în finala de sâmbătă, 23 mai.

Duo-ul norvegian Morland & Debrah Scarlett a primit, de asemenea, voturile telespectatorilor din Europa și al juriilor naționale pentru a intra în finală, în ciuda prestației lor relativ statice, comentează agenția germană.

Interpreții pop din Lituania, Muntenegru, Cipru și Letonia vor participa, de asemenea, în finală, ca și interpreta Monika Kuszynska din Polonia, care a cântat cântecul ‘In The Name Of Love’ din scaunul cu rotile.

Doi dintre cei mai tineri concurenți nu au reușit să intre în finală. Molly Sterling din Irlanda, în vârstă de 17 ani, nu va fi printre cei 27 de interpreți care vor lupta sâmbătă pentru cel mai popular premiu muzical european, la fel ca și Anita Simoncini & Michele Perniola din San Marino, ambii în vârstă de 16 ani.

De asemenea, interpreții din Malta, Portugalia, Republica Cehă, Islanda și Elveția nu au câștigat suficiente voturi.

Printre interpreții care vor intra sâmbătă în finală și au șanse puternice să câștige concursul se numără trioul italian de pop-opera ‘Il Volo’, cântăreața rusă Polina Gagarina și australianul Guy Sebastian, a cărui țară a fost invitată în premieră de organizatori să participe la Eurovision Song Contest, estimează DPA.

Din cele 40 de țări participante la concurs, după cele două semifinale, vor intra în finala de sâmbătă România, Grecia, Estonia, Belgia, Armenia, Serbia, Rusia, Albania, Georgia, Ungaria, Lituania, Muntenegru, Norvegia, Cipru, Slovenia, Polonia, Israel, Letonia, Azerbaidjan si Suedia. Acestora li se adaugă țările calificate direct în finală — Marea Britanie, Spania, Germania, Franța, Italia, Australia și Austria. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata