Facebook introduce mesaje de avertizare şi filtre pentru conţinutul inadecvat distribuit de utilizatori

20

Facebook lucrează la implementarea mesajelor de avertizare și a filtrelor pentru conținutul inadecvat pe care utilizatorii rețelei de socializare îl distribuie prietenilor lor, a anunțat marți un purtător de cuvânt al companiei, scrie AFP.

Rețeaua de socializare va instala anumite filtre prin care să împiedice utilizatorii cu vârste mai mici de 18 ani să acceseze videoclipurile ofensatoare sau care pot provoca stare de șoc, distribuite pe pagina lor de către prieteni.

Facebook acceptă înregistrarea adolescenților care au împlinit vârsta de 13 ani.

Când oamenii distribuie informații pe Facebook este de așteptat ca ei să facă acest lucru într-un mod responsabil, personalizând accesul la conținutul mesajului distribuit, a explicat pentru AFP un purtător de cuvânt al companiei.

În cazurile în care utilizatorii semnalează un conținut inadecvat, Facebook poate transmite un mesaj de avertizare destinat adulților și să-i împiedice pe utilizatorii tineri să vizioneze respectivul conținut, a mai declarat responsabilul companiei.

Facebook a început să implementeze mesajele de avertizare și filtrele în noiembrie anul trecut după ce în prealabil instalase sistemul care permitea rularea independentă a videoclipurilor pe paginile de notificări ale abonaților. Utilizatorii sunt obligați să bifeze mesajul de avertizare pentru a accesa mesajele video controversate, de exemplu.

Această măsură de protecție a fost aprobată de responsabilii din cadrul Facebook. Deocamdată mesajele de avertizare nu vizează și videoclipurile de pe Youtube care sunt distribuite pe rețeaua Facebook. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News