Facebook rămâne reţeaua de socializare preferată a adolescenţilor americani

22

Facebook rămâne rețeaua de socializare cea mai populară în rândul adolescenților americani, în pofida ascensiunii unor aplicații precum Snapchat sau Tumblr, potrivit unui studiu publicat marți, preluat de France Presse.

‘Peste trei sferturi dintre tinerii internauți accesează Facebook, adică de două ori mai mulți decât cei de pe Pinterest sau Tumblr sau Snapchat, și mai mult decât utilizatorii combinați ai Instagram și WhatsApp’, a precizat Nate Elliott, din cadrul cabinetului de studii Forrester.

‘Iar 28% dintre cei care folosesc Facebook susțin că sunt acolo ‘tot timpul’, ceea ce reprezintă un procentaj mult mai mare decât cel pentru oricare altă rețea de socializare’, a adăugat el. Peste 4.500 de americani cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani au participat la acest studiu.

Recent, o serie de cercetări au alimentat temeri legate de o posibilă îndepărtare a adolescenților față de Facebook, considerat în prezent mai puțin ‘la modă’ decât noii rivali precum Twitter, Snapchat sau Instagram. Totuși, niciuna dintre aceste aplicații nu i-a atins nivelul de popularitate până acum. La zece ani de la crearea sa, Facebook revendică peste un miliard de utilizatori la nivel global. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata