Facebook semnează primul acord pentru a cumpăra energie regenerabilă în India

Facebook a semnat un acord pentru a cumpăra energie regenerabilă în India de la proiectul eolian al unei firme locale, primul astfel de acord al gigantului de social media în țara din Asia de Sud, au declarat joi companiile.
Proiectul eolian de 32 de megawați, situat în sudul statului Karnataka, face parte dintr-un portofoliu mai mare de proiecte eoliene și solare la care Facebook și CleanMax lucrează împreună pentru furnizarea de energie regenerabilă în rețeaua electrică din India, au declarat într-un comunicat comun .

CleanMax va deține și va opera proiectele, în timp ce Facebook va cumpăra curentul din rețea folosind certificate de atribute de mediu sau credite de carbon, au spus companiile.

Șeful Facebook al energiei regenerabile, Urvi Parekh, a declarat pentru Reuters că, compania nu deține de obicei centralele electrice, ci semnează contracte de cumpărare a energiei electrice „pe termen lung” cu compania de energie regenerabilă.

„Acest lucru permite proiectului să caute finanțarea de care ar avea nevoie”, a spus ea.

India este cea mai mare piață de Facebook a utilizatorilor.

În Singapore, Facebook a anunțat parteneriate similare cu furnizorii de energie Sunseap Group, Terrenus Energy și Sembcorp Industries pentru proiecte care pot produce 160 MW de energie solară, a spus Parekh.
Electricitatea generată din aceste centrale va alimenta primul centru de date asiatic al gigantului tehnologic reut.rs/3uPvtrv care va începe să funcționeze anul viitor, a adăugat ea.

Centrele de date care conduc companii de tehnologie precum Facebook consumă până la 1% din energia totală a lumii, a declarat Agenția Internațională pentru Energie anul trecut.

Companii tehnologice precum Amazon, Alphabet Inc și Microsoft s-au angajat să opereze fără emisii de carbon și să obțină emisii nete zero, deoarece se așteaptă ca cererea de date și servicii digitale să crească în mod susținut.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a anunțat separat joi că operațiunile globale ale companiei sunt acum susținute în totalitate de energie regenerabilă și că a atins emisii nete zero.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata