FAW din China are în vedere achiziționarea partenerului BMW, Brilliance, printr-o tranzacție în valoare de 7,2 miliarde de dolari – surse

FAW Group urmărește achiziționarea Brilliance China Automotive Holdings Ltd, principalul partener chinez al BMW, în tranzacții care ar putea să-i coste aproximativ 7,2 miliarde de dolari și apoi să le facă private, au declarat pentru Reuters două persoane care au cunoștințe directe despre acest subiect.

Acțiunile Brilliance au crescut cu până la 25,6%, până la 7,99 HK USD, în urma știrilor.

Achiziția potențială de către FAW deținută de stat, producătorul auto nr. 2 din China, vine într-un moment în care Huachen Automotive Group, principalul acționar al Brilliance, se află în pragul falimentului, după ce la sfârșitul anului trecut a achitat 6,5 miliarde de yuani (1 miliard de dolari).
Conform planurilor în curs de dezbatere, FAW va achiziționa mai întâi 30,43% din Brilliance deținută de Huachen și 11,89% deținută de Grupul de Investiții în Transporturile Provinciale Liaoning controlate de stat, au declarat sursele.

Apoi, va face o ofertă obligatorie pentru restul acțiunilor Brilliance. Se gândește să ofere aproximativ 11 dolari SUA pe acțiune pentru tranzacția în două etape, reprezentând o primă de 70% față de prețul său mediu al acțiunii în ultima lună de 6,48 dolari SUA.

Pentru a încheia o înțelegere, FAW urmărește înființarea unui vehicul de investiții offshore și caută alți investitori, au declarat sursele, care au refuzat să fie identificate, deoarece discuțiile au fost confidențiale.

FAW și BMW au refuzat să comenteze. Brilliance, Liaoning Provincial Investment Investment Group nu a răspuns imediat la solicitările de comentarii.

Huachen a spus că informația este falsă, dar nu a explicat. Autoritatea de reglementare a activelor de stat din provincia Liaoning, care deține o participație majoritară în Huachen, nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii.

Reuters a raportat în septembrie că Grupul provincial de investiții în transporturi din Liaoning plănuia să conducă un consorțiu de investitori chinezi susținuți de stat pentru a face Brilliance privat. Cu toate acestea, planul a fost suspendat din cauza diferențelor de evaluare și a dificultăților de finanțare, a spus unul dintre oameni.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata