„Febra aurului” în Dubai împotriva obezităţii

23

Autoritățile Emiratului Dubai au reluat campania de acordare de aur ca stimulent pentru cei care vor să slăbească ca metodă de combatere a obezității, informează sâmbătă EFE.

Campania care se desfășoară pentru al doilea an consecutiv speră să atragă peste 15.000 de persoane. Campania este destinată în principal familiilor, dar este deschisa tuturor celor care vor participe, de la cetățenii locali cu naționalitatea Emiratului și până la rezidenți sau chiar turiști.

Cei interesați se pot înscrie pe site-ul (www.thedmgold.com) și să se prezinte la unul din cele cinci puncte instalate în oraș pentru a fi cântăriți și măsurați în perioada cuprinsă între 15 — 24 iulie.

Cantitatea de aur pe care autoritățile o vor oferi ca premiu celor care reușesc să slăbească cel puțin două kilograme a crescut comparativ cu prima ediție.

Adulții care participă cu titlu individual vor primi ca recompensă un gram de aur pentru fiecare kilogram pierdut iar familiile care se vor înscrie cu minori de sub 14 ani vor primi două grame de aur pentru un kilogram slăbit.

Această recompensă încearcă să-i conștientizeze pe părinți, astfel încât copiii lor să aibă un regim alimentar echilibrat și un mod de viață sănătos, potrivit acestei campanii intitulate: „Copiii voștri în aur”.

Specialiștii în nutriție au lăudat ideea Emiratului, unde se apreciază că rata de obezitate afectează 73 % femei, 67 % bărbați și 40 % copii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata