Femeile care au fraţi mai mici rămân virgine mai mult timp

20

Femeile care cresc alături de fraţi mai mici au tendinţa să-şi piardă virginitatea cu aproape doi ani mai târziu decât celelalte, din cauza tradiţionalului lor rol protector, sunt de părere oamenii de ştiinţă, citaţi de The Telegraph.

Cercetătorii arată că surorile mai mari îşi ajută mamele la treburile gospodăriei şi au grijă de fraţii mai mici, având prin urmare mai puţine şanse să aibă relaţii sexuale. ‘Sunt frecvente cazurile în care fetele îşi ajută părinţii’, spun autorii studiului, Fritha Milne şi Debra Judge de la Universitatea Western Australia. ‘Fetele mai mari din familie îşi ajută mai mult părinţii la creşterea fraţilor mai mici decât o fac băieţii.

Acestui ajutor în familie i se asociază o întârziere a activităţii sexuale şi, prin urmare, o amânare a formării propriei familii’, spun autorii studiului. Ei au analizat 273 persoane, de la 18 la 75 de ani, şi au descoperit că fetele cu fraţi mai mici au fost în medie cu 2 ani mai mari când au avut primele relaţii sexuale decât celelalte. Rezultatele studiului au fost publicate în Proceedings of the Royal Society B, încheie The Telegraph.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata