Filipine va crește agresiv importurile de carne de porc pentru a face față creșterii prețurilor

Filipinele intenționează să mărească importurile de carne de porc în acest an la aproximativ 400.000 de tone, mai mult decât dublu față de propunerea inițială, întrucât încearcă să acopere o deficiență internă care a determinat creșterea prețurilor pieței, a declarat marți ministrul său agricol.

Un grup consultativ guvernamental a aprobat volumul importurilor pentru aprobare, care este mult mai mare decât cele 162.000 de tone planificate anterior, a declarat secretarul agriculturii William Dar într-un briefing.

Țara din Asia de Sud-Est, printre cei mai importanți importatori de carne de porc din lume, este supusă unei presiuni crescânde pentru a crește aprovizionarea cu carne, un pilon important în dieta filipineză, după ce focarele de pestă porcină africană au redus cantitățile de porc.

Inflația din Filipine a atins un maxim de doi ani în ianuarie, parțial din cauza prețurilor mai mari ale cărnii de porc.

Inflația în creștere sugerează că spațiul pentru menținerea unei politici monetare acomodative pentru a sprijini redresarea economiei afectate de pandemie a țării s-ar putea îngusta, au spus unii economiști.

„Avem un deficit potențial de aproape 400.000 de tone metrice, deci avem nevoie de creșterea aprovizionării”, a spus Dar.

Planul este încă supus revizuirii de către un grup de cabinet înainte de a fi recomandat pentru aprobarea finală de către președintele Rodrigo Duterte.

Șocul public asupra creșterilor prețurilor cărnii a determinat, de asemenea, guvernul să aloce miliarde de pesos pentru repopularea porcilor și să impună un plafon de preț de două luni atât pentru carnea de porc, cât și pentru pui în regiunea capitalei, începând cu această săptămână.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata