Finala Cupei Mondiale a generat 32,1 milioane de comentarii pe Twitter

Finala Cupei Mondiale de fotbal ediția 2014, dintre selecționatele Germaniei și Argentinei (1-0, după prelungiri) a generat 32,1 milioane de comentarii pe Twitter, mai puține însă decât la semifinala câștigată de Nationalmannschaft cu 7-1 în fața Braziliei, conform cifrelor prezentate de rețeaua de socializare.

Umilitorul eșec al Selecao (1-7) în fața germanilor a fost comentat în 35,6 milioane de mesaje pe Twitter, în timpul difuzării sale, ceea ce reprezintă un record absolut, nu doar pentru fotbal, ci și pentru toate celelalte sporturi.

Fluierul final care a marcat victoria Germaniei în finala cu Argentina de pe „Maracana” a fost marcat de un record de „tweet-uri”, estimat la 618.725 într-un interval de un minut.

Finala de la Rio de Janeiro a stabilit, totodată, un nou record pentru un eveniment sportiv comentat pe Facebook, cu 88 milioane de persoane care au avut peste 280 milioane de interacțiuni (comentarii, afișări…) legate de acest meci, precizează această rețea de socializare.

Dintre cei 88 milioane de internauți care au comentat finala pe Facebook, 10,5 milioane se găsesc în Statele Unite, 10 milioane în Brazilia, peste 7 milioane în Argentina și 5 milioane în Germania. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata