Ford-ul căutat în cazul asasinării lui Nemţov aparţine unei structuri ce deserveşte instituţii ale statului

Autoturismul marca Ford căutat de poliție în cadrul anchetei privind asasinarea opozantului rus Boris Nemțov, vineri seara, în apropiere de Kremlin, aparține unei structuri publice de pază care deservește mai multe instituții ale statului, între care Ministerul de Finanțe și Monetăria, relatează RIA Novosti, citând serviciul de presă al ministerului.

‘Automobilul Ford în cauză nu aparține, de fapt, Ministerului de Finanțe’, a specificat serviciul de presă, indicând că mașina aparține unei instituții de stat de pază, FGUP, care deservește Ministerul de Finanțe, Monetăria Statului și alte structuri.

Ford-ul ministerial trecea pe podul de peste Moscova când la locul crimei se afla deja o patrulă a poliției și mai multe forțe de ordine, a mai precizat serviciul de presă.

Postul de televiziune Life News relatase anterior că anchetatorii caută un autoturism al Ministerului de Finanțe în cadrul anchetei cu privire la asasinarea lui Boris Nemțov. Jurnaliștii au reușit să-l contacteze pe șoferul Ford-ului, care le-a spus că a trecut pe podul Bolșoi Moskoverțki după producerea crimei.

Dmitri Karmaz (41 de ani) le-a spus jurnaliștilor de la Life News că, vineri seara, când a fost ucis Nemțov, el încerca să câștige un ban în plus făcând taximetrie. ‘Treceam pe pod între aproximativ 23:30 și 23:40, pe a doua bandă, cu 70 km/oră’, a spus el, adăugând că a văzut mai întâi o patrulă a poliției și apoi un bărbat întins pe trotuar. S-a gândit că probabil persoanei i s-a făcut rău sau că era vorba de cineva care consumase alcool. S-a lămurit când a ajuns acasă și a deschis televizorul.

Potrivit acestuia, Ford-ul pe care îl conducea a apărut de trei ori pe înregistrarea camerei de supraveghere a televiziunii TVC, singura care a fost dată publicității, pentru că a călătorit aproximativ o oră în căutare de pasageri.

Nemțov, care a ocupat în trecut o serie de funcții înalte în cadrul guvernului rus și a fost un apropiat al defunctului președinte Boris Elțin, a trecut după 2000 în opoziție. În cadrul anchetei asupra asasinării opozantului rus, poliția a dat în căutare până acum mai multe autoturisme, între care Ford, Kia Rio, VAZ-2110 și Lada Priora, dar ulterior s-a dovedit că niciunul din aceste vehicule nu a avut vreo legătură cu crima. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata