Ford va trece la gama de mașini complet electrice în Europa până în 2030

21

Ford Motor Co a declarat miercuri că gama sa de mașini din Europa va fi complet electrică până în 2030, întrucât producătorul american de automobile va concura pentru a depăși obiectivele privind emisiile de CO2 și interdicțiile care apar în unele țări pentru vehiculele cu combustibil fosil.

Producătorul auto a declarat că va investi 1 miliard de dolari pentru a-și transforma fabrica de asamblare a vehiculelor din Köln, Germania, pentru a deveni prima unitate de vehicule electrice din SUA în Europa.

Ford a declarat că primul său vehicul de pasageri complet electric, construit în Europa, va fi produs în instalație începând cu 2023 și are în vedere construirea unui al doilea model acolo.

Producătorul american nr.2 a declarat că până în 2026 va avea la vânzare versiuni electrice ale tuturor autoturismelor sale în Europa și că până în 2030 două treimi din vânzările de vehicule comerciale din Europa vor fi complet electrice sau hibrizi conectabili.

În prezent, Ford domină piețele SUA și europene pentru vehiculele comerciale pe benzină, cu acțiuni de 40% și, respectiv, aproape 15%.

Producătorul auto a declarat că afacerea sa cu vehicule comerciale este „cheia creșterii viitoare și a profitabilității” și se va baza pe produse noi, servicii și pe alianța strategică a Ford cu Volkswagen AG.

Ford a declarat luna aceasta că dublează vehiculele electrice conectate și a declarat că va investi 22 de miliarde de dolari în electrificare până în 2025, aproape de două ori mai mult decât s-a angajat anterior vehiculelor electrice.

În această săptămână, Jaguar Land Rover, deținută de Tata Motors din India, a declarat că marca sa de lux Jaguar va fi complet electrică până în 2025, iar producătorul auto va lansa modele electrice ale întregii sale linii până în 2030.

Luna trecută, rivala Ford din Detroit, General Motors Co, a declarat că își propune o linie cu emisii zero până în 2035.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News