Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy condamnat pentru corupție, a primit trei ani de închisoare

Judecătorii l-au găsit luni pe fostul președinte Nicolas Sarkozy vinovat de încercarea de mituire a unui judecător și trafic de influență și l-au condamnat la trei ani de închisoare, cu doi ani cu suspendare. În hotărâre, judecătorul de la Paris a spus că Sarkozy ar putea servi un an acasă cu o etichetă electronică, mai degrabă decât să meargă la închisoare. Se așteaptă ca fostul președinte să facă apel.

Sarkozy, în vârstă de 66 de ani, a fost președintele Franței din 2007 până în 2012, a negat orice acțiune greșită, spunând că a fost victima unei vânători de vrăjitoare de către procurorii financiari care au folosit mijloace excesive pentru a-și cerceta afacerile.
Retras din politică, dar încă influent în rândul conservatorilor, Sarkozy are la dispoziție 10 zile pentru a face apel la hotărâre.

El este al doilea fost președinte din Franța modernă, după regretatul Jacques Chirac, condamnat pentru corupție.
Procurorii i-au convins pe judecători că Sarkozy s-a oferit să-i asigure un loc de muncă în Monaco judecătorului Gilbert Azibert în schimbul informațiilor confidențiale despre o anchetă privind acuzațiile că ar fi acceptat plăți ilegale de la moștenitoarea L’Oreal, Liliane Bettencourt, pentru campania sa prezidențială din 2007.

Acest lucru a ieșit la iveală, au spus aceștia, în timp ce conversațiile auzite între Sarkozy și avocatul său Thierry Herzog, după ce Sarkozy a părăsit funcția, în legătură cu o altă anchetă privind presupusa finanțare libiană a aceleiași campanii.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata