Fotbal: „Avionul victoriei” a adus acasă selecţionata Germaniei, noua campioană mondială

20

O aeronavă a companiei Lufthansa, purtând inscripția „Avionul victoriei”, scrisă cu litere aurii pe una dintre laturile sale și având la bord selecționata de fotbal a Germaniei, noua campioană a lumii, a aterizat marți pe aeroportul Tegel din Berlin, cu o oră întârziere, din cauza unei probleme detectate înaintea decolării de la Rio de Janeiro.

Căpitanul Philipp Lahm a fost primul care a ieșit din avion, ținând în mâini trofeul Cupei Mondiale cucerit de Nationalmannschaft în Brazilia, pe care l-a ridicat apoi deasupra capului, în aplauzele și strigătele de bucurie ale sutelor de fani care așteptau pe aeroport, alături de o mulțime de ziariști și cameramani.

Lahm a fost urmat imediat de Bastian Schweinsteinger, acoperit cu un drapel german, precum și de ceilalți jucători. Selecționerul Joachim Loew, îmbrăcat în negru și purtând ochelari de soare, a fost ultimul care a părăsit aeronava, ducându-și singur valiza. În acest timp, o maree umană de aproximativ 100.000 de persoane aștepta la Poarta Brandenburg să salute echipa care a cucerit cel de-al patrulea titlu mondial din istoria fotbalului german, după cele din câștigate în 1954, 1974 și 1990.

Elevii lui Joachim Loew au învins duminică selecționata Argentinei, cu scorul de 1-0 după prelungiri, în finala Cupei Mondiale 2014, disputată pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro. Unicul gol al partidei a fost marcat de Mario Goetze, în minutul 113. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata