Fotbal: Balonul de Aur – Lista celor 23 de jucători, anunţată pe 20 octombrie, cei 3 finalişti, pe 30 noiembrie

27

Lista celor 23 de jucători nominalizați pentru Balonul de Aur va fi anunțată pe 20 octombrie, iar cei trei finaliști, pe 30 noiembrie, a anunțat miercuri FIFA, în timp ce trofeul va fi remis pe 11 ianuarie, la Zurich, dată deja cunoscută.

Lionel Messi, care a primit la sfârșitul lunii august premiul de cel mai bun jucător UEFA pentru sezonul trecut, este mare favorit pentru a-i succeda lui Cristiano Ronaldo.

Cei doi mari rivali, argentinianul (FC Barcelona) și portughezul (Real Madrid), au monopolizat Baloanele de aur de la cel din 2008 câștigat ce Ronaldo. În schimb, Messi a câștigat patru (record), iar Ronaldo trei.

”Nu există cu adevărat decât un singur jucător care poate câștiga Balonul de Aur de data aceasta”, a comentat, pe site-ul FIFA, Lothar Matthaus, laureat al acestei recompense în 1990.

”El a avut un sezon excepțional cu Barcelona, câștigând nu doar Liga Campionilor, ci realizând și dubla în Spania (La Liga și Cupa Spaniei)”, a adăugat fostul căpitan al campionilor mondiali germani în 1990. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News