Fotbal: Claudio Ranieri este noul selecţioner al Greciei

23

Claudio Ranieri este noul selecționer al echipei Greciei, el semnând vineri un contract pe doi ani cu federația elenă, numirea sa fiind prevăzută de mai mult timp, anunță revista France Football.

„Am avut și alte propuneri, dar m-am înțeles bine cu Georgios Sarris, președintele federației, când l-am întâlnit”, a declarat, pentru site-ul elen OnSports, italianul, în vârstă de 62 de ani.

Echipa Greciei s-a despărțit de portughezul Fernando Santos, care a dus-o până în optimile de finală ale Mondialului 2014, unde a pierdut în fața naționalei Costa Rica la lovituri de departajare. Grecia a eliminat România în barajul pentru Mondialul brazilian.

România va debuta în preliminariile CE 2016 pe 7 septembrie, în deplasare, contra Greciei. Din grupa preliminară mai fac parte Ungaria, Finlanda, Irlanda de Nord și Insulele Feroe.

„Am urmărit meciurile Greciei de la Mondial și mi s-a părut că a progresat mult. Am apreciat de asemenea starea de spirit a jucătorilor. Vom continua să muncim ca să avem cele mai bune rezultate posibile la Euro 2016”, a spus Ranieri.

Ranieri a pregătit în ultimele două sezoane formația franceză AS Monaco, care l-a demis atunci când el mai avea un an de contract, plătindu-i o indemnizație de 4,5 milioane de euro. Tehnicianul a antrenat până acum multe nume nume mari, ca Juventus Torino, AS Roma, Inter Milano, Chelsea, Valencia sau Atletico Madrid. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News