Fotbal – CM 2014: Preşedinta Braziliei va înmâna trofeul câştigătoarei Cupei Mondiale

19

Președinta Braziliei, Dilma Rousseff, a anunțat că va înmâna personal trofeul Cupei Mondiale 2014 câștigătoarei finalei care va avea loc duminică, 13 iulie, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, templul fotbalului brazilian.

„Voi înmâna Cupa câștigătoarei de duminică; sper că aceasta va fi Brazilia”, a precizat doamna Rousseff, într-o conversație cu internauții, purtată pe pagina de Facebook a Președinției braziliene.

Marți seara, Brazilia va înfrunta Germania în semifinalele competiției, câștigătoarea acestui duel urmând să întâlnească în marea finală învingătoarea celeilalte partide din penultimul act, Argentina — Olanda, programată miercuri la Sao Paulo.

Înaintea turneului, șeful statului a declarat, cu ocazia unui dineu alături de presa străină, că va asista atât la meciul de deschidere, cât și la finala Cupei Mondiale.

Însă, cu ocazia partidei inaugurale, dintre Brazilia și Croația, disputată în data de 12 iunie, Dilma Rousseff a fost huiduită și insultată de mii de suporteri aflați în tribunele stadionului din Sao Paulo, în timp ce țara sa era încă obiectul criticilor pentru întârzierile în lucrările de construcție și costurile ridicate ale competiției.

Întrebată de internauți dacă nu se teme că va fi din nou huiduită, președinta Brazilia a răspuns că „acestea sunt riscurile meseriei”.

Luni, pe contul său Twitter, doamna Rousseff a dedicat o parte a conversației cu internauții lui Neymar, starul selecționatei braziliene, care va rata semifinala cu Germania și eventuala finală după ce a suferit o fractură de vertebră la meciul din sferturi cu Columbia.

„Exemplul rezistenței lui Neymar va întări Selecao și o va face să se autodepășească”, a afirmat șeful statului brazilian.

„Durerea lui Neymar, rănit, a atins inimile tuturor brazilienilor, este un luptător”, adăugat Dilma Rousseff. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata