Fotbal – CM 2014: Selecţionerul Braziliei, Luiz Felipe Scolari, a fost concediat

Selecționerul Braziliei, Luiz Felipe Scolari (65 ani), a fost concediat de Confederația Braziliană de Fotbal (CBF) la câteva ore după încheierea Cupei Mondiale 2014, la care naționala „auriverde” a ocupat un dezamăgitor loc 4, a anunțat luni dimineață presa braziliană, citată de AFP.

După înfrângerea suferită în fața Olandei (scor 0-3) în „finala mică”, Scolari, campion mondial cu Brazilia în 2002, a declarat că viitorul său ca selecționer depinde de președintele CBF, Jose Maria Marinto.

Presa braziliană a cerut demiterea selecționerului după această nouă „umilință”, produsă la doar câteva zile după incredibilul eșec suferit în fața Germaniei (scor 1-7) în semifinalele competiției, cea mai usturătoare înfrângere din istoria de peste 100 de ani a fotbalului brazilian.

„Considerată drept favorită la titlul de către Felipao (Scolari), selecționata Braziliei s-a clasat pe locul 4, după ce a pierdut din nou în fața unui adversar de prim rang. Antrenorul nu mai poate fi menținut la cârma echipei”, a tranșat cotidianul Folha.

În ciuda campaniei dezastruoase a Selecao de la Cupa Mondială, Confederația Braziliană de Fotbal nu s-a pronunțat oficial în privința viitorului lui Scolari. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata