Fotbal: Preşedintele lui Bayern Munchen a demisionat după ce a fost condamnat pentru fraudă fiscală

16

Uli Hoeness, preşedintele lui Bayern Munchen, condamnat joi, 13 martie, la trei ani şi jumătate de închisoare fermă pentru o fraudă fiscală cu peste 28 milioane euro, şi-a anunţat demisia de la conducerea prestigiosului club german de fotbal.

Într-un comunicat dat publicităţii vineri, Hoeness a precizat, totodată, că renunţă să facă recurs la o instanţă superioară, acceptând de facto pedeapsa cu închisoarea.

În vârstă de 62 ani, Uli Hoeness este unul dintre artizanii transformării grupării bavareze în cel mai de succes club din lume, s-a autodenunţat fiscului german. Fostul internaţional german spera însă în clemenţa justiţiei, într-unul dintre cele mai urmărite cazuri de evaziune fiscală din istoria Germaniei.

Procesul lui Hoeness a început cu un autodenunţ al conducătorului grupării bavareze, care reprezintă o procedură juridică prin care cei care au comis fraude fiscale pot scăpa de urmărirea penală, în schimbul unei amenzi şi a achitării totale a datoriei, plus dobânda aferentă. Fiscul şi procurorii au considerat însă că denunţul a fost incomplet şi, din acest motiv, a fost iniţiată o anchetă care a dus la deschiderea procesului fiscal la tribunalul din Munchen.

Procuratura din Munchen ceruse o pedeapsă de cinci ani şi jumătate de închisoare pentru conducătorul lui Bayern, club care a realizat o triplă istorică anul trecut, sub conducerea lui Uli Hoeness, reuşind să câştige Liga Campionilor, campionatul şi Cupa Germaniei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata