Fotbal: Stadionul echipei Şahtior Doneţk, avariat serios în urma unei explozii

Stadionul echipei de fotbal Șahtior Donețk, antrenată de românul Mircea Lucescu, a fost serios avariat în urma unei explozii produse luni, a anunțat campioana Ucrainei.

„În urma unei explozii foarte puternice, unda de șoc a provocat daune considerabile părților de vest și de est ale arenei”, a declarat Vadim Gunko, director executiv interimar al Donbass Arena.

„O parte a fațadei de sticlă este distrusă, iar o mare partea din ea este într-o stare critică. Instalațiile interioare au fost de asemenea lovite. Evaluăm în prezent daunele și izolăm zonele periculoase”, a adăugat oficialul.

Din cauza situației tensionate din regiune, Șahtior și-a mutat deja cartierul general de la Donețk la Kiev, în timp ce meciurile de pe teren propriu le dispută în vestul Ucrainei, la Lvov.

Donbass Arena, cu o capacitate de 52.000 de locuri, construită în urmă cu cinci ani, a găzduit meciuri de la EURO 2012, aici având loc în mod regulat meciuri din Liga Campionilor în ultimii ani. În urmă cu două luni, stadionul din Donețk a suferit avarii minore, tot în urma unei explozii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata