Francois Hollande insistă ca Moscova să accepte o soluţie în Ucraina ”în conformitate cu dreptul internaţional”

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a reamintit necesitatea ca Rusia să accepte o soluţie de ieşire din criza din Ucraina ” în conformitate cu dreptul internaţional”, opinie exprimată în cadrul unor convorbiri telefonice pe care liderul francez le-a avut luni cu premierul britanic, David Cameron, şi cu şeful statului polonez, Bronislaw Komorowski, potrivit unui anunţ al preşedinţiei franceze, relatează AFP.

Hollande şi Cameron au subliniat ”fermitatea poziţiei exprimate de europeni, îndeosebi posibila adoptare a unor măsuri punctuale privind relaţiile dintre Uniunea Europeană şi Rusia, în lipsa unei dezescaladări militare”.

”Ei au exprimat, de asemenea, dorinţa Uniunii Europene de a susţine şi de a se angaja în eforturile unei medieri internaţionale, în relaţie cu ONU şi OSCE”, şi au convenit ”să rămână într-o coordonare constantă în actualele circumstanţe şi să pregătească împreună reuniunea extraordinară a şefilor de stat şi de guvern europeni prevăzută pentru 6 martie”.

În cadrul convorbirii cu Komorowski, Hollande a reamintit principiile care să ghideze această soluţie: ”respectarea integrităţii teritoriale şi a suveranităţii Ucrainei, recunoaşterea diversităţii etnice, lingvistice şi culturale a populaţiei ucrainene, prezervarea păcii şi a securităţii pe ansamblul teritoriului, organizarea de alegeri prezidenţiale într-o manieră transparentă şi incontestabilă”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata