Franţa: 10.000 de militari mobilizaţi pentru a asigura „securitatea punctelor sensibile”

15

 

Franța va mobiliza 10.000 de militari începând de marți seara, 13 ianuarie, pentru a asigura „securitatea punctelor sensibile ale teritoriului” după atentatele sângeroase de la Paris, a anunțat luni ministrul apărării Jean-Yves Le Drian, informează AFP.

Președintele François Hollande ‘le-a cerut forțelor armate să participe la asigurarea securității punctelor sensibile ale teritoriului’, a declarat Le Drian, după o reuniune privind securitate internă la Palatul Elysée, citând ‘amploarea amenințărilor’ care planează întotdeauna asupra țării.

Totodată, ministrul francez de interne Bernard Cazeneuve a anunțat că circa 5.000 de polițiști și jandarmi vor fi mobilizați de luni pentru a proteja toate școlile și lăcașurile de cult evreiești din țară, iar militari vor fi de asemenea trimiși ca întăriri în 48 de ore.

Cele 717 școli și lăcașuri de cult evreiești vor fi protejate ‘începând de azi (luni) de 4.700 de polițiști și jandarmi‘, a spus Bernard Cazeneuve, care a făcut acest anunț în fața părinților elevilor de la o școală evreiască din Montrouge, la periferia de sud a Parisului.

În apropierea acestei școli, Amedy Coulibaly, unul dintre autorii jihadiști ai atentatelor de săptămâna trecută din Franța, a împușcat mortal joi o polițistă înainte de a ataca a doua zi un magazin cușer în partea de est a Parisului.

Înainte de anunțul ministrului de interne, premierul francez Manuel Valls a declarat că forțele de securitate franceze și-au continuat luni ‘căutările’ pentru a găsi cel puțin ‘un complice’ al autorilor jihadiști ai atentatelor de săptămâna trecută de la Paris.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata