Franţa: Marine Le Pen, amendată cu 10.000 de euro în procesul ”fluturaşilor falşi”

Preşedinta Frontului Naţional din Franţa /FN, extrema-dreaptă/, Marine Le Pen, a fost condamnată la plata unei amenzi de 10.000 de euro de către Tribunalul din Béthune /Pas-de-Calais, nord/ în procesul referitor la scandalul ”fluturaşilor falşi” distribuiţi de militanţi ai FN în care era pus în cauză copreşedintele Frontului Stângii Jean-Luc Mélenchon, relatează joi AFP şi Reuters.

Dna Le Pen a făcut apel la această condamnare şi ”contestă puternic că ar fi comis o cât de mică infracţiune”, a indicat avocatul său, Wallerand de Saint-Just, într-un comunicat.

Preşedinta FN era citată să compară în faţa Tribunalului corecţional pentru ”manevră frauduloasă” şi publicarea unui text fără acordul celui vizat. Aceste delicte sunt pasibile cu pedeapsa cu închisoarea timp de un an şi o amendă de 15.000 de euro, plus privarea de drepturi civile, cu alte cuvine ineligibilitate.

La sfârşitul lui mai 2012, echipele dnei Le Pen, care era candidată la alegerile legislative avându-l drept rival pe Mélenchon în circumscripţia 11 din Pas-de-Calais, au distribuit ”fluturaşi” pe care erau o fotografie a lui Melenchon şi reproducerea uneia dintre frazele sale rostite într-un discurs la Marsilia pe 14 aprilie acelaşi an: ”Nu există viitor pentru Franţa fără arabi şi berberii din Maghreb”.

”Fluturaşii”, pe fond verde, culoarea islamului, aveau şi menţiunea ”Votons Mélenchon” şi traducerea sa într-o arabă aproximativă.

La legislativele din iunie 2012, Jean-Luc Mélenchon şi Marine Le Pen au fost învinşi de socialistul Philippe Kemel. Melenchon a fost eliminat din primul tur, iar Le Pen în cel de-al doilea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata