Franţa: Numărul regiunilor metropolitane reduse de la 22 la 14, propune François Hollande

Președintele François Hollande a propus reducerea numărului regiunilor din Franța metropolitană de la 22 la 14, adăugând că noua reorganizare teritorială va fi supusă parlamentului, potrivit unui editorial ce urmează să apară în ediția de marți a cotidianelor regionale, relatează AFP.

Cu același prilej, șeful statului a anunțat amânarea, din martie pentru ‘toamna lui 2015’, a alegerilor pentru aceste viitoare regiuni și pentru consiliile departamentale.

După ce a constatat că regiunile, devenite actori importanți ai amenajării teritoriului, sunt ‘înghesuite în spații moștenite de la reorganizările administrative ce au avut loc la mijlocul anilor 1960’ și au resurse inadaptate competențelor lor, François Hollande a prezentat reducerea numărului acestora ca un mijloc de ‘a le întări’.

Citeste si:  Crucea Roşie confirmă existenţa unor "închisori secrete" în Afganistan

Harta noilor regiuni, care vor fi ‘de talie europeană și capabile să construiască strategii teritoriale’, va fi supusă dezbaterii parlamentare, a dat asigurări șeful statului francez.

‘Trebuie însă să ne mișcăm repede, pentru că nu ne este permis să tergiversăm un subiect atât de important pentru viitorul țării’, a atras atenția președintele François Hollande. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner