Franţa, pregătită să se alăture coaliţiei internaţionale împotriva Statului Islamic în Irak

Franța este pregătită să participe ‘respectând dreptul internațional’ la o coaliție internațională pentru a lupta împotriva Statului Islamic (SI) în Irak, a declarat vineri președintele francez François Hollande, care a exclus însă o acțiune în Siria, relatează AFP.

‘Franța este pregătită să acționeze respectând dreptul internațional’ împotriva Statului islamic în Irak, a declarat Francois Hollande, adăugând că Siria, unde acționează de asemenea organizația jihadistă, este ‘un caz diferit’, Parisul nerecunoscând legitimitatea președintelui Bashar al-Assad.

‘Vom participa la o alianță la cererea autorităților irakiene în cadrul dreptului internațional pentru a lupta împotriva acestei organizații teroriste? Răspunsul este da’, a declarat președintele francez într-o conferință de presă, la încheierea summitului NATO de la Newport.

SUA, care au lansat de la începutul lunii august atacuri aeriene în nordul Irakului pentru a opri avansarea SI, au cerut vineri la Newport constituirea unei vaste alianțe pentru a ‘distruge’ organizația jihadistă.

Statul Islamic, care a lansat în iunie o ofensivă și a preluat controlul asupra unei mari părți din nordul Irakului, este de asemenea prezent în Siria. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata