Franţa: Un cetăţean român a fost ucis de poliţie la sud de Paris

Un cetățean român a fost ucis marți seară în localitatea Montgeron, în departamentul francez Essonne la sud de Paris, de un polițist care a tras asupra lui în timpul unui control al actelor de identitate încheiat cu un final nefericit, a informat o sursă apropiată de anchetă, citată de AFP și Le Figaro.

Marți seară în jurul orei locale 19:00 (20:00, ora României), trei indivizi „aflați sub influența băuturilor alcoolice și destul de enervați”, potrivit sursei amintite, au provocat scandal pe o stradă din Montgeron.

Potrivit primarului orașului, Francois Durovray, poliția locală a intervenit la Moulin de Senlis, o clădire de secol XVI ocupată de persoane fără domiciliu, unde se aflau cei trei bărbați sub influența băuturilor alcoolice, precizează Le Parisien și RTL.

În fața agresivității celor trei, polițiștii locali au chemat o echipă a poliției naționale.

Confruntați cu violența de care dădeau dovadă cei trei, unul dintre polițiști a făcut inițial uz de o armă neletală cu gloanțe din cauciuc. În aceste condiții, doi dintre cei trei indivizi au răspuns somațiilor și „au acceptat să fie percheziționați, însă al treilea a refuzat”.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, el i-a amenințat pe reprezentanții forțelor de ordine și, „cu o sticlă spartă în mână”, s-a îndreptat spre unul dintre polițiști, care se afla căzut la pământ, a menționat o sursă apropiată de anchetă.

În circumstanțe ce rămân de clarificat, polițistul a făcut uz de arma de foc din dotare și a tras asupra acestui individ, un român în vârstă de 42 de ani, rezident în Franța care, în pofida intervenției echipei de prim-ajutor, a decedat pe loc.

Ceilalți doi bărbați au fost reținuți și plasați în arest temporar. Inspecția generală a poliției naționale (IGPN, „poliția poliției”) a fost sesizată.

Prefectura din Essonne a confirmat deschiderea unei anchete judiciare în acest caz, scrie Le Parisien.

Clădirea, administrată de o asociație cu probleme financiare, adăpostea 24 de familii, care au ocupat-o ilegal și care trăiau în condiții insalubre.

Primarul localității s-a declarat mișcat de această dramă. „Acest loc (Moulin de Senlis) mă preocupă de când am fost ales (în martie — n.r.). Iar acest fapt divers nu face decât să-mi întărească dorința de a prelua administrarea Moulin de Senlis”, a spus Francois Durovray. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata