Franţa: Un mort şi mai mulţi răniţi într-un atentat comis într-o uzină din apropiere de Lyon

O persoană a fost ucisă și multe alte rănite într-un atentat, probabil jihadist, în Franța, comis vineri dimineața într-o uzină din Saint-Quentin-Fallavier, aproape de Lyon (centru-est), au indicat surse concordante, citate de AFP.

Un prim bilanț al atacului indica un mort, găsit decapitat la fața locului, și doi răniți ușor, potrivit unei surse apropiate anchetei.

Ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve, s-a deplasat ”imediat la fața locului”, a declarat pentru AFP o sursă din anturajul său.

Presupusul autor al atentatului a intrat în uzină cu un drapel islamist în mână și a detonat mai multe recipiente cu gaz, a indicat o sursă apropiată dosarului.

Potrivit unei alte surse apropiate anchetei, un corp decapitat a fost găsit în apropierea locul atentatului.

Francois Hollande, care participa vineri la Consiliul European de la Bruxelles, se va întoarce după-amiază la Paris, a indicat o sursă din anturajul său, precizând că președintele este în contact permanent cu ministrul de interne Bernard Cazeneuve și cu serviciile statului.

La rândul său, premierul Manuel Valls a ordonat ”mobilizarea imediată” a forțelor de ordine pentru a asigura ”o vigilență sporită” la ”toate instalațiile sensibile” din regiunea Lyon ca urmare a atentatului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata