Furtună în vestul Europei: Întreruperi ale curentului electric şi zboruri anulate

12

O furtună care a afectat luni vestul Europei a dus la întreruperea furnizării curentului electric în Franţa şi în Marea Britanie şi la anularea a peste 100 de zboruri pe aeroporturile londoneze Gatwick şi Heathrow, relatează marţi AFP.

În Marea Britanie, peste 100.000 de case au rămas fără curent în momentul culminant al furtunii şi mai mult de 60.000 de case au rămas în pană de curent în cursul după-amiezii de luni.

Un bărbat care se plimba cu caiacul este dat dispărut după ce ambarcaţiunea s-a răsturnat pe râul Wey în Surrey (sudul Marii Britanii). Poliţia a demarat o anchetă.

La începutul zilei de luni, peste 60.000 de case au rămas fără curent în departamentele din nord din Franţa şi peste 15.000 au fost lipsite de curent în cursul după-amiezii. Vânturile însoţite de ploi puternice au bătut cu peste 150 km/h pe coastele din Bretania.

Pompierii au fost nevoiţi să intervină după ce mai multe acoperişuri au fost luate de vânt şi după prăbuşirea unor coşuri, fără să fie semnalată vreo victimă.

În ceea ce priveşte transporturile, din cauza vânturilor provocate de furtuna Katie s-au înregistrat mai multe întârzieri sau anulări de zboruri, a informat aeroportul londonez Heathrow, cel mai important din Marea Britanie, pe site-ul său de internet. În total, 120 de zboruri de pe aeroporturile din Gatwick şi Heathrow au fost anulate în ultima zi a Sărbătorilor Paştelui catolic. Alte 40 de zbouri au fost deviate spre alte aeroporturi.

În Olanda s-au înregistrat întârzieri pe aeroportul din Amsterdam-Schiphol, au indicat autorităţile aeroportuare pe Twitter. Potrivit televiziunii naţionale NOS, rafale de vânt de peste 113 km/h au fost raportate în cursul zilei şi un complex de 28 de apartamente a fost evacuat sub ameninţarea prăbuşirii acoperişului.

La Bruxelles, parcurile din gestiunea oraşului au fost închise luni publicului din cauza vânturilor puternice, potrivit administratorului spaţiilor verzi regionale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata