Furtuna tropicală Cristobal devine uragan şi se îndreaptă spre insulele Bermude

Furtuna tropicală Cristobal, care a produs ploi torențiale însemnate cantitativ deasupra arhipelagului Bahamas, s-a transformat luni în uragan și se îndreaptă spre insulele Bermude, informează Centrul național al uraganelor (NHC), cu sediul la Miami, relatează AFP și Reuters.

Cristobal se afla marți, la ora 00.20 GMT, la 1.065 km sud-vest de insulele Bermude, fiind însoțit de vânturi de până la 120 km/h, au anunțat meteorologii americani.

Uraganul se deplasa cu 4 km/h în direcția insulelor Bermude, dar ar urma să se îndepărteze de coastele americane, conform previziunilor NHC.

Cristobal a generat ploi puternice deasupra arhipelagului Bahamas și a insulelor Turks și Caicos, un teritoriu birtanic de peste mări. Insula Providenciales, cea mai populată din arhipelagul Turks și Caicos, a suferit inundații importante.

Activitatea uraganelor din acest sezon ar urma totuși să fie mai puțin intensă decât se prognoza inițial, conform Agenției americane oceanice (NOAA). Sezonul uraganelor în Atlantic durează din iunie și până în noiembrie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata