Germania: Un posibil al doilea caz de spionaj în favoarea SUA

Justiția germană a anunțat miercuri că anchetează un nou presupus caz de spionaj, media relatând că ar fi vorba de un militar care opera în favoarea SUA, ceea ce ar constitui o a doua afacere care implică această țară în doar câteva zile, relatează AFP.

„Sub conducerea reprezentanților procurorului federal sunt efectuate de miercuri dimineață percheziții la domiciliul și biroul unei persoane suspectate de spionaj, în regiunea Berlin”, a indicat, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al procurorului federal, precizând că nu a avut loc nicio arestare.

Cazul este considerat ‘mai grav’ decât cel care a implicat un presupus agent dublu care lucra și pentru CIA, arestat săptămâna trecută, potrivit mai multor media germane.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a indicat pentru AFP că „sunt desfășurate anchete în cadrul ministerului” vizând suspiciuni privind un al doilea caz de spionaj, confirmând astfel informații apărute în cotidianul Süddeutsche Zeitung.

Cotidianul Die Welt relatează la rândul său, mai direct, că al doilea presupus spion, care lucra în favoarea SUA, ar fi un soldat din armata germană Bundeswehr.

Primele dezvăluiri, apărute vineri, privind un colaborator al serviciilor de informații germane (BND) suspectat că ar fi lucrat pentru CIA au stârnit deja o iritare puternică la Berlin, unde exista o nemulțumire față Washington după descoperirea de anul trecut privind spionajul la scară largă practicat de agenția americană (NSA) și care a vizat, printre altele, și interceptarea telefonului mobil al cancelarului german Angela Merkel. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata