Germania vrea să cumpere vaccinul Sputnik COVID dacă este aprobat de UE

Germania este pe cale să înceapă negocierile bilaterale cu Rusia pentru obținerea vaccinului Sputnik V COVID-19, a declarat o sursă pentru Reuters, adăugând că orice acord final depinde de furnizarea de date cheie către Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a Rusiei.

Comisia Europeană a declarat miniștrilor sănătății din statele membre ale UE că Bruxellesul nu intenționează să înceapă discuții cu Rusia asupra unui contract preliminar pentru Sputnik V, așa cum a făcut cu alți furnizori de vaccinuri, a declarat pentru Reuters o persoană cu cunoștințe despre această problemă, sub condiția anonimatului.
De aceea, ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a anunțat în cadrul ședinței virtuale că Germania va începe negocierile preliminare cu Rusia privind un acord bilateral pentru asigurarea vaccinului, a adăugat sursa.

În discuțiile preliminare, Germania vrea mai întâi să stabilească ce cantități poate livra Rusia și când, a spus sursa.
În orice caz, Germania va cumpăra vaccinul rus numai după ce a fost aprobat de EMA și pentru aceasta este esențial ca Rusia să furnizeze datele necesare, a adăugat sursa.

Premierul Bavariei a declarat că regiunea germană va cumpăra 2,5 milioane de doze de vaccin Sputnik dacă este aprobat de EMA.

Markus Soeder, premier al bogatului stat din sudul Germaniei, a declarat că achiziția va avea loc în iulie.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata