Gianni Pittella, noul preşedinte al grupului S&D din Parlamentul European

Grupul Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European (S&D) l-au ales miercuri, cu o largă majoritate, pe europarlamentarul italian Gianni Pittella în funcția de președinte al grupului. Acesta va conduce astfel cel de-al doilea cel mai mare grup politic din Parlamentul – cu 191 de eurodeputați cele 28 de state membre ale UE.

„Sunt mândru că am fost ales în calitate de președinte al S& D Aceasta este prima dată când un italian a avut loc acest rol important. (…) Avem nevoie de un program curajos și ambițios pentru Europa, pentru ca UE să conducă pe scena mondială. (…) Europa trebuie să dea răspunsuri serioase la marea stare generală de rău în care se simt atât de mulți cetățeni europeni”, a declarat Pittela, citat de un comunicat al S&D.

El a pledat pentru investiții în cercetare și dezvoltare și pentru promovarea unei economii competitive și durabile bazate pe un sistem de meritocrație.

„Este momentul ca Europa să se întoarcă la rădăcinile sale și să se concentreze pe abordarea comunitară și solidaritate. Trebuie să avem curajul de a depăși propriile noastre ego-ul și să lucreze împreună. Numai prin cooperare vom fi în măsură să ne ocupăm de problemele urgente, cum ar fi recentele tragedii de imigrare în Lampedusa și din altă parte. Trebuie să fim gata de a consolida solidaritatea între diferitele state membre ale UE. Europa trebuie să fie dinamic și să se concentreze pe problemele comune ale poporului său”, a arătat liderul S&D.

Grupul S&D l-a ales în funcția de vicepreședinte, în locul lui Gianni Pittella, pe europarlamentarul german Knut Fleckenstein. Acesta va face parte din Biroul S&D care este format din 11 membri: președintele grupului, nouă vicepreședinți și un trezorier. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata