Golf: Tiger Woods, lider al clasamentului mondial pentru a 676-a săptămână

Americanul Tiger Woods, în vârstă de 38 ani, unul dintre cei mai bine plătiţi sportivi ai lumii, se află pentru a 676-a săptămână în poziţia de lider al ierarhiei celor mai buni jucători de golf ai lumii.

Cu o medie de 9,4779 puncte, Woods îi devansează pe australianul Adam Scott — 8,5179 pct şi suedezul Henrik Stenson — 8,3189 pct, în timp ce fostul număr unu mondial, irlandezul Rory McIlroy, ocupă în prezent poziţia a 7-a, cu o medie de 6,0559 pct.

Săptămâna trecută, Tiger Woods a fost nevoit să se retragă de la turneul Arnold Palmer Invitaţional care a avut loc la Orlando, în Florida, din cauza unor probleme la spate, care îi pun sub semnul întrebării prezenţa la primul mare turneu al anului, Mastersul de la Augusta, care va debuta pe 10 aprilie.

„Pentru Augusta este încă puţin prea devreme să spun dacă voi putea participa”, a declarat Woods cu ocazia unui eveniment caritabil care a avut loc la Washington.

Campionul american şi-a fixat drept obiectiv pentru acest an câştigarea Mastersului de la Augusta, unde şi-a propus să obţină primul său titlu de Mare Șlem după cel cucerit în 2008, la US Open, ceea ce i-ar aduce în palmares cel de-al 15-lea său titlu major.

Debutul său de sezon nu este însă deloc promiţător, cel mai bun rezultat de până acum fiind un loc 25 la recentul turneu WGC de la Doral (Florida).

Dacă pe plan sportiv anul nu a început prea promiţător pentru Tiger Woods, din punct de vedere financiar lucrurile stau cum nu se poate mai bine, jucătorul american de golf aflându-se în fruntea listei celor mai bine plătiţi ai lumii, publicată de Forbes, cu câştiguri anuale de 78,1 milioane dolari. El îi devansează pe tenismanul elveţian Roger Federer, cu venituri de 71,5 milioane dolari, şi baschetbalistul american Kobe Bryan, care a câştigat 61,9 milioane dolari. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata