Google a lansat un serviciu de telefonie fixă

Gigantul american de internet Google a anunţat că oferă utilizatorilor săi din Statele Unite un serviciu de telefonie fixă pentru oraşele americane unde oferă şi servicii de internet de mare viteză prin fibră optică, scrie AFP.

Serviciul, denumit Fiber Phone, se află situat în mediul online, mai precis în ”Cloud”, dispunând astfel de unele funcţii suplimentare cum ar fi transcrierea mesajelor vocale şi expedierea acestora prin mesaje text (SMS) sau prin e-mail, precum şi conexiune automată cu telefonul mobil când utilizatorul este departe de casă.

„Dacă telefoanele mobile ne împing spre viitor, telefonul fix rămâne încă important pentru numeroase familii”, conform unui mesaj publicat marţi de Google.

Google a anunţat un tarif de 10 dolari pe lună pentru apeluri nelimitate în interiorul Statelor Unite şi preţuri accesibile pentru apeluri internaţionale.

Fiber Phone va fi lansat iniţial pe unele site-uri din Statele Unite, însă obiectivul este să devină o opţiune complementară propusă tuturor oraşelor din SUA unde gigantul informatic instalează reţeaua sa experimentală de mare viteză prin fibră optică Google Fiber.

Proiectul Google Fiber, iniţiat în 2012, este astăzi funcţional doar în patru oraşe (Atlanta, Austin, Kansas City şi Provo), însă compania are planuri de extindere şi în alte regiuni şi oraşe din SUA. Nu este prima incursiune a celor de la Google pe tărâmul serviciilor de telefonie, existând deja serviciul online Google Voice, care permite comutarea mai multor linii telefonice către un număr unic, dar şi serviciul de telefonie mobilă ”Project Fi”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata